Метою практики з професійної майстерності є поглиблення професійних навичок цілісного сприйняття та відтворення в живописі кольорових відношень між основними компонентами природи (небо, земля, вода). Крім того, практика має на меті розширити уявлення про такі поняття, як колірний тон, світло, насиченість і колір. Вищезазначені елементи використовуються в реальному природному середовищі для сприяння формуванню глибокої просторової орієнтації, що дозволяє сприймати природу в природному тривимірному просторі з подальшим зображенням її у двовимірному просторі на картинній площині. 

Згідно безпекової ситуації, практика проводиться онлайн.  У зв'язку з цим, головним навчальним методом виступає метод копіювання робіт професійних мистців. Студенти мають змогу ознайомитися з їхніми творчими методами, авторським стилем, мальовничою палітрою тощо. 

Крім того, розвивається творча уява через створення узагальнених замальовок з натури та художніх образів, які потім втілюються в творчі роботи за допомогою живопису.